Varró Judit

Gyertyaműves

Lajosmizse  6050 Bene 198.

Honlap: www.rozsagyertya.hu

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36/70/652-8353

 

Egy lajosmizsei tanyán élek férjemmel. Itt dolgozom, csendben, nyugalomban, két puli, jó néhány cica és tyúk, no meg egy póniló társaságában. 

Az első gyertyák 14 évvel ezelőtt születtek meg azzal a mondanivalóval, hogy rávilágítsanak a természet szépségeire, melyeket oly sokszor nem figyelünk meg.

S hogy hogyan ölt testet az ihlet? Az első munkafolyamat az öntés, amihez különféle méretű, henger alakú formákat használok. Ezután kerülnek be a gyertyák az „öltöztetőszobába”, ahol virágokból és gyümölcsökből szőtt ruhát adok rájuk.  A gyertyaöntés egész évben ad feladatot, hiszen tavasszal gyűjtöm és szárítom a mezei virágokat, nyáron veszem meg a rózsákat, szedem a rózsaleveleket, fűszálakat. Ősszel pedig a színes faleveleket, az alma-, körte- és narancsszeleteket szárítom. A  műhelyben december 20-ig folyik a munka, majd jön a jól megérdemelt pihenés, amíg ki nem bújnak az első tavaszi virágok...

Cimkék: : Lakberendezés

2016 / 2021 © Magyar Kézműves Szövetség - Minden jog fenntartva | levél az egyesületnek | levél a webműhelynek