Klátyik Melinda

Sződliget 2133 Nyárfa köz 9

Honlap: melinda-nemez.hu

Tel: +36/30/592-2052

..kézimunka nélkül sose tudtam élni. Mindig is érdekeltek a ruhák, már gyerekkoromban felszabtam anyukám lenvászon lepedőit. Azután jött a géz időszak, batikolás. Később gyermekeimnek babát varrtam, meg állatfigurákat. Szakmám könyvrestaurálás, melyben szintén dolgozom. Otthonomban a lakás nappali szobája alakult nemezes műhellyé, melegségét csak fokozzák a színes gyapjúk, selymek, a kosarakban. Jegyzetfüzetemet hurcolom, hogy ha bármikor eszembe jut valami gyorsan lerajzoljam, rohanok haza és jöhet a szabásminta készítés gyapjúfestés...

A nemez...

egy olyan anyag amit látni kell.... tapintani, simogatni,belebújni.

Amiben lélek van, mese, ezer új szín és forma lehetősége.

Egy ősi anyag, melyből régen takarók, ruhák készültek, mára játszóházakban felbukkanó játék lett.

Felfedezése elementáris erővel érintett meg. Először gyermekeim Waldorf óvódájában, majd a Magyar Hagyomány Műhelyében Vidák Annától és Szedlák Jocótól tanultam a hagyományos és mai módszereket.

Legjobban a mai öltözékek színesebbé egyedibbé tétele izgat.

A NAGYKENDŐ.... A kedvenc ruhadarabom. Ezt a rég elfelejtett igazi női holmit szeretném visszahozni, ami véd, melegít, díszít, nőies, "nővé avat".

Tanuljuk meg hát viselni újra.

Megjelenések:

-Táncháztalálkozó,

-WAMP,

-Karácsonyi vásár a Kossuth téren,

-Reneszánsz Fesztivál a Budai Várban,

-NESZ rendezvények pl.Szentendrei Skanzenben.