Manóműhely- BubutimArt

Szendehely

Honlap: www.manomuhely.hu

Tel: +36/20/998-0253

Manóműhely 2007 tavaszán alakult Bubutimár Éva és Szabó Eszter keramikusok vezetésével. A Manóműhely elsődlegesen mázas kerámiákat készít, melyek hagyományos kézműves technikával, kézzel készített termékek. Munkáik az Iparművészeti Lektorátus által elfogadott , zsűri számmal ellátott használati és dísz kerámiák.

"A sűrűre zárt pillák mögött ott élnek mindannyiunkban ők, a manók, varázslók, tündérek, mesebeli lények... 1994 óta álmodom és formázom őket. Az alkotómunka számomra az elemekkel való harmónia megteremtése, hiszen földből, sárból mintázom szobraimat a víz segítségével, a levegő szárítja és szilárdítja meg, majd a tűz dönti el, hogy megmaradhatnak-e, beléphetnek-e ezek az alkotások az emberek világába. 30-60-90 cm-es változatban készülnek az 1000 c-on égetett mázas kerámiák."